Big Data Survey 2016

Nationaal onderzoek naar de inzet van Big Data in het Nederlandse bedrijfsleven.

Big Data Survey

Na het grote succes van Big Data Survey in 2015, voeren vakbeurs Big Data Expo en de data consultants van GoDataDriven dit jaar voor de tweede maal het nationale onderzoek naar de inzet van Big Data in het Nederlandse bedrijfsleven uit.

Direct deelnemen

Big Data Survey onderzoekt de inzet van Big Data binnen Nederlands bedrijven. Hierbij gaat het onderzoek niet alleen in op data en technologie, maar ligt de nadruk ook vooral op de manier van werken en de inrichting van de organisatie.

Deelnemers die hun gegevens achterlaten ontvangen het onderzoeksrapport en maken ook nog eens kans op mooie prijzen, zoals een Apple Watch, Moleskine notepads, VIP-toegangskaarten voor Big Data Expo en Bol.com cadeaukaarten.

Uit Big Data Survey blijkt heel duidelijk dat nu de tijd is om actie te ondernemen en datatoepassingen te implementeren. Bedrijven zijn zich bewust van de kansen met data, maar zijn in de praktijk nog lang niet altijd in staat om ├ęcht datagedreven te opereren. De datatoepassingen zijn bij de meeste bedrijven nog relatief simpel en vooral gericht op analyse in plaats van op real-time en voorspellingen. Dit is een risico voor de lange-termijn koers voor een organisatie. Nu al zegt 22% van de bedrijven achter te lopen op de concurrentie terwijl ruim 81% van de respondenten aangeeft dat de mogelijkheden van big data voor de eigen organisatie groot zijn. Vergelijk uw organisatie met andere bedrijven om uw strategie voor het komende jaar te bepalen.

De resultaten

Het rapport over het 2016 onderzoek komt binnenkort beschikbaar. In het rapport vindt u onder meer inzichten over organisatie, technologie, data en de benodigde vaardigheden voor succesvolle datagedreven projecten.

Bent u geïnteresseerd in het onderzoeksrapport over 2015? Neem contact met ons op en we sturen u e-mail met het rapport.


Doe mee aan Big Data Survey en ontvang het onderzoeksrapport.

Walter van der Scheer
Chief Marketing